Právě vyšly 40. Pražské Fokusoviny

Pražské Fokusoviny 40

Připravili jsme pro Vás další číslo našeho infomačního magazínu PRAŽSKÉ FOKUSOVINY. Jubilejní 40. vydání si můžete stáhnout ve formátu PDF zde.

➡️ V úvodní části se podrobněji věnujeme našim službám ve Středočeském kraji, kde působí pět našich terénních týmů – konkrétně komunitní týmy v Dolním Povltaví, Mělníku, Benešově, Centrum duševního zdraví Brandýsko a nově také Centrum duševního zdraví Kladno. Všechny tyto služby spadají pod Centrum střední Čechy, z jehož vedení odešel po několikaleté úspěšné misi Václav Vopat a na post ředitele nastoupil zkušený manažer Martin Freund.

➡️ Z dalších témat se již tradičně věnujeme reformě péče o duševní zdraví, která od covidové pandemie bohužel přešlapuje na místě, a je potřeba do ní opět vložit úsilí a začít naplno realizovat vládou odsouhlasený Národní akční plán pro duševní zdraví 2020–2030.

➡️ Jeho součástí je i vize nových služeb na podporu lidí se závažným duševním onemocněním. Takovou službou je i tzv. Recovery house neboli Dům zotavení, který chceme v letošním roce ve Fokusu Praha vybudovat.

➡️ V aktuálním vydání Fokusovin se dále dočtete např. o akci Neblázni, seznam se!, kterou bez nároku na honorář moderoval herec a spisovatel Aleš Cibulka.

➡️ Také Vám představíme knihu s příznačným názvem Na antidepresivech o antidepresivech, jejíž vydání v těchto dnech vrcholí. Kniha obsahující rozhovory s lidmi z převážně umělecké branže vyjde v naší edici Marco Cavallo a na našem webu si ji budete moct stáhnout do svých čteček zdarma. Pokud Vás zaujme a budete chtít podpořit knihy s tematikou duševního zdraví, budeme rádi za finanční podporu naší edice přes platformu Darujme.cz: https://www.darujme.cz/knihy ❤️

Děkujeme za Vaši dosavadní i budoucí přízeň a přejeme Vám příjemné a inspirativní čtení.

Váš Fokus Praha

 

Více novinek
Přejít nahoru